Home / Living Room Ideas / Artful House Envisioned as a Personal Refuge in the Woods

Artful House Envisioned as a Personal Refuge in the Woods

Hosted at. http://feedproxy.google.com/~r/FreshInspirationForYourHome/~3/TRhJTukMqDk/

Residential project House in the Woods was label as House of the Month 2014 by Architectural Record. The artful house was designed by William Reue Architecture at the base of the Shawangunk Mountains, in Ulster County, New York. Responding to the client's values of order, beauty, and environmental stewardship, the property serves as a personal refuge for someone looking to disconnect from routine and connect with nature and the wilderness.

“The residence is the result of the studied relationship between two opposing geometries – a long sculptural wall clad in Cor-Ten weathering steel and a mass of stratified bluestone that appears to have emerged from the boulder-strewn earth. Locally-sourced materials and strategic siting stitch the house into the natural world while contributing to its sustainability for the modern one.” Interior is pretty much inspired by the wonderful natural landscape. Tones of browns, beiges and greys adorn the furniture, walls and floors. An uncomplicated design line defined the living space, which opens to the endless maze of trees. The view is absolutely inspiring, no matter the season.

You're reading Artful House Envisioned as a Personal Refuge in the Woods originally posted on Freshome.

The post Artful House Envisioned as a Personal Refuge in the Woods appeared first on Freshome.com.

About @admin

Check Also

Living Room Charming Modern Home

Charming Modern Home Extension Re-Shaping Socializing Opportunities

Hosted at. http://feedproxy.google.com/~r/FreshInspirationForYourHome/~3/EtKkb04bBv4/

Extending a home to fit current needs is not to be taken easily. A modern home extension requires planning for future use and using what already exists to support that. An exemplary proof is Casa ATT by Dionne Arquitectos, a home in Puebla, Mexico, that was re-designed by the architects as a fuller, more nurturing collection of spaces. In their successful effort of renewing the outline of the house, architects integrated the new structure into the familiar floor plan by “generating clear transitional environments discovering visual axes and circulation leading to the new spaces.”

Plenty of socializing areas bring the family together: the new open social space, terrace and guest bedroom complete the necessary space and helps better organize the interiors. In addition, the terrace overlooking the garden connects the original volume with the new additions. In these photos captured by Patrick López Jaimes, the layout looks beautifully put together. From the front, the house looks private and once you step inside, details flood your design-hungry mind. According to the architects, “ATT House is a house in which a clear spatial harmony lives through environments that invite habitation.”

What do you think about this modern home extension? Can this home inspire you to extend your own piece of heaven? mo

 

The post Charming Modern Home Extension Re-Shaping Socializing Opportunities appeared first on Freshome.com.


Leave a Reply