Home / Living Room Ideas / From Cottage to Dream Home: Cloud Street Residence

From Cottage to Dream Home: Cloud Street Residence

Hosted at. http://feedproxy.google.com/~r/FreshInspirationForYourHome/~3/huJPGn8ZVuY/

Vaulted ceilings were designed to allow the use of clerestory windows, drawing in natural light, passively warming up the house during winter and keeping it ventilated throughout summer. “The new floor plan is organized along a vaulted central spine separating public and private zones. Large glazed bi-fold doors open the dining room to the patio, creating a courtyard. By maximizing the connection to the yards and creating accessible outdoor rooms, the entire site becomes integral to the everyday life of the homeowners and their young children.

Employing sustainable solutions both indoors and outside, architects and clients collaborated to shape a durable, flexible and inspiring living environment: “The peaked brise soleil and front and rear decks are constructed with acetylated wood. This material minimizes water absorption, making it extremely durable and more dimensionally stable. The kitchen cabinets are faced with a high performance fiber composite veneer developed to be a timber free alternative. Both of these are relatively new products to the sustainable market.” Do you find this compact home as delightful as we do? Share your impressions in the comment below.

You're reading From Cottage to Dream Home: Cloud Street Residence originally posted on Freshome.

The post From Cottage to Dream Home: Cloud Street Residence appeared first on Freshome.com.

About @admin

Check Also

Living Room Charming Modern Home

Charming Modern Home Extension Re-Shaping Socializing Opportunities

Hosted at. http://feedproxy.google.com/~r/FreshInspirationForYourHome/~3/EtKkb04bBv4/

Extending a home to fit current needs is not to be taken easily. A modern home extension requires planning for future use and using what already exists to support that. An exemplary proof is Casa ATT by Dionne Arquitectos, a home in Puebla, Mexico, that was re-designed by the architects as a fuller, more nurturing collection of spaces. In their successful effort of renewing the outline of the house, architects integrated the new structure into the familiar floor plan by “generating clear transitional environments discovering visual axes and circulation leading to the new spaces.”

Plenty of socializing areas bring the family together: the new open social space, terrace and guest bedroom complete the necessary space and helps better organize the interiors. In addition, the terrace overlooking the garden connects the original volume with the new additions. In these photos captured by Patrick López Jaimes, the layout looks beautifully put together. From the front, the house looks private and once you step inside, details flood your design-hungry mind. According to the architects, “ATT House is a house in which a clear spatial harmony lives through environments that invite habitation.”

What do you think about this modern home extension? Can this home inspire you to extend your own piece of heaven? mo

 

The post Charming Modern Home Extension Re-Shaping Socializing Opportunities appeared first on Freshome.com.


Leave a Reply