Home / Living Room Ideas / New York Triplex Showcasing an Imposing Double-Height Living Zone

New York Triplex Showcasing an Imposing Double-Height Living Zone

Hosted at. http://feedproxy.google.com/~r/FreshInspirationForYourHome/~3/TJoMk79F8rA/

This 2,400 square foot New York triplex located in the Upper East Side of New York City, USA was envisioned by Turett Collaborative Architects as an imposing home meant to accommodate the living needs of a single owner. Featuring a double-height entry foyer and a large living room, the minimalist apartment displays a majestic, almost dramatic appearance softened by a variety of inspiring decorating items.

According to the designers, a unique feature of the condominium is the two-story Vals quartzite stone wall that “runs along the west side of the apartment, with stones that were handpicked by the owner and architect from a remote Swiss quarry. Cantilevered built-in shelves create a table and night stand, while niches in the stone wall are reserved for the client’s various toiletries”. The black oxidized steel staircase acts as the backbone of the apartment, linking the three floors together. A suspended platform above the living room offers a good spot for reading and contemplation. The design of this opulent New York retreat is completed by an idyllic landscaped roof terrace and sun-deck.

 

You're reading New York Triplex Showcasing an Imposing Double-Height Living Zone originally posted on Freshome.

The post New York Triplex Showcasing an Imposing Double-Height Living Zone appeared first on Freshome.com.

About @admin

Check Also

Living Room Charming Modern Home

Charming Modern Home Extension Re-Shaping Socializing Opportunities

Hosted at. http://feedproxy.google.com/~r/FreshInspirationForYourHome/~3/EtKkb04bBv4/

Extending a home to fit current needs is not to be taken easily. A modern home extension requires planning for future use and using what already exists to support that. An exemplary proof is Casa ATT by Dionne Arquitectos, a home in Puebla, Mexico, that was re-designed by the architects as a fuller, more nurturing collection of spaces. In their successful effort of renewing the outline of the house, architects integrated the new structure into the familiar floor plan by “generating clear transitional environments discovering visual axes and circulation leading to the new spaces.”

Plenty of socializing areas bring the family together: the new open social space, terrace and guest bedroom complete the necessary space and helps better organize the interiors. In addition, the terrace overlooking the garden connects the original volume with the new additions. In these photos captured by Patrick López Jaimes, the layout looks beautifully put together. From the front, the house looks private and once you step inside, details flood your design-hungry mind. According to the architects, “ATT House is a house in which a clear spatial harmony lives through environments that invite habitation.”

What do you think about this modern home extension? Can this home inspire you to extend your own piece of heaven? mo

 

The post Charming Modern Home Extension Re-Shaping Socializing Opportunities appeared first on Freshome.com.


Leave a Reply