Home / Living Room Ideas / University’s Jesuit Community Center Overhauls Ecological Architecture
Hosted at. http://feedproxy.google.com/~r/FreshInspirationForYourHome/~3/u49wljwhcFY/

Prominently positioned in the center of campus, the building is comprised of administrative offices, a community dining room, great room, and library. There are also gendered sleeping quarters for the resident priests and their lay guests. In an effort to incorporate the natural surroundings, there are also two gardens: one of which is used as a relaxing courtyard space and the larger rooftop garden that aids in filtering rainwater. Most importantly, the chapel stands at the heart of space, providing literal and spiritual respite for those who seek it.

For all the activity going on inside, the community center’s construction appears minimalist. Once you discover the effort put into keeping the community center green, it becomes ever more complex. To start, the 20,000 square foot building utilizes an insulation system that structurally reduces heat loss and controls moisture. As an added bonus, the exterior is lined with renewable or reused building materials.

Continuing this effort in the interior, the architects chose large glazed panels and dark-polished concrete floors throughout. They wanted to ensure natural light would flood the space and, in addition to being aesthetically pleasing, the solar heat would be absorbed in winter. Since the windows are operable, they allow for significant cross ventilation in the warmer months. Finally, an impressive closed-loop geothermal heating and cooling system, fed wells beneath the parking area, provides energy to the building without fossil fuels.

What do you think about the ecological architecture used in the construction of Fairfield University’s Jewish Community Center? Are there any features that you would like to bring into your own home?

The post University’s Jesuit Community Center Overhauls Ecological Architecture appeared first on Freshome.com.


University’s Jesuit Community Center Overhauls Ecological Architecture

Hosted at. http://feedproxy.google.com/~r/FreshInspirationForYourHome/~3/u49wljwhcFY/

Prominently positioned in the center of campus, the building is comprised of administrative offices, a community dining room, great room, and library. There are also gendered sleeping quarters for the resident priests and their lay guests. In an effort to incorporate the natural surroundings, there are also two gardens: one of which is used as a relaxing courtyard space and the larger rooftop garden that aids in filtering rainwater. Most importantly, the chapel stands at the heart of space, providing literal and spiritual respite for those who seek it.

For all the activity going on inside, the community center’s construction appears minimalist. Once you discover the effort put into keeping the community center green, it becomes ever more complex. To start, the 20,000 square foot building utilizes an insulation system that structurally reduces heat loss and controls moisture. As an added bonus, the exterior is lined with renewable or reused building materials.

Continuing this effort in the interior, the architects chose large glazed panels and dark-polished concrete floors throughout. They wanted to ensure natural light would flood the space and, in addition to being aesthetically pleasing, the solar heat would be absorbed in winter. Since the windows are operable, they allow for significant cross ventilation in the warmer months. Finally, an impressive closed-loop geothermal heating and cooling system, fed wells beneath the parking area, provides energy to the building without fossil fuels.

What do you think about the ecological architecture used in the construction of Fairfield University’s Jewish Community Center? Are there any features that you would like to bring into your own home?

The post University’s Jesuit Community Center Overhauls Ecological Architecture appeared first on Freshome.com.

About @admin

Check Also

Living Room Charming Modern Home

Charming Modern Home Extension Re-Shaping Socializing Opportunities

Hosted at. http://feedproxy.google.com/~r/FreshInspirationForYourHome/~3/EtKkb04bBv4/

Extending a home to fit current needs is not to be taken easily. A modern home extension requires planning for future use and using what already exists to support that. An exemplary proof is Casa ATT by Dionne Arquitectos, a home in Puebla, Mexico, that was re-designed by the architects as a fuller, more nurturing collection of spaces. In their successful effort of renewing the outline of the house, architects integrated the new structure into the familiar floor plan by “generating clear transitional environments discovering visual axes and circulation leading to the new spaces.”

Plenty of socializing areas bring the family together: the new open social space, terrace and guest bedroom complete the necessary space and helps better organize the interiors. In addition, the terrace overlooking the garden connects the original volume with the new additions. In these photos captured by Patrick López Jaimes, the layout looks beautifully put together. From the front, the house looks private and once you step inside, details flood your design-hungry mind. According to the architects, “ATT House is a house in which a clear spatial harmony lives through environments that invite habitation.”

What do you think about this modern home extension? Can this home inspire you to extend your own piece of heaven? mo

 

The post Charming Modern Home Extension Re-Shaping Socializing Opportunities appeared first on Freshome.com.


Leave a Reply